Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Suya Düşen Cep Telefonu ve Yapılması Gerekenler


Suya düşen cep telefonları garanti kapsamında değildir.Bu nedenle ceb telefonunuzu kurtarmak size kalmış.Bunun da çok ilginç ve farklı yolları var.Cep telefonunu kurtarmanın bir kaç yolu

1.TATLI SUYA DÜŞERSE: İlk olarak cihazın pilini çıkarın… Kısa devre yapmasını önlemek için…Sonrada SIM kartı yuvadan çıkartın.Telefonunuzu kaybetseniz dahi SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.
Pilini ve SIM kartını çıkardıktan sonra Telefonu kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayınız…

2:Elektrik Süpürgesi:Telefonunuzun içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde Cihazın kurtulma ihtimali daha fazla… Bunu Yapmanın en iyi yolu ise bir Elektrik süpürgesi ile içine,Ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması..gibi
3:PİRİNÇ KAVANOZU:Kurulandığı halde içinde hala nem olabilir,cep telefonlarını tamamen kurutmanın bir diyer yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla alabiliyor..

4:TUVALETE DÜŞERSE:Cihazlar alkolle temizlenmemesi gerekiyor.
Burda dikkat edılmesi gereken Solvent içerikli olan alkol,cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor.Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ”Denature” alkol kullanılabilir.

5:DENİZE DÜŞERSE:Cep Telefonunu denize düşürenlerin,Cihazın bataryasını cıkartıktan sonra bu sefer tatlı suyun içine bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor.Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebilir.

6:YAPILMAMASI GEREKENLER:Kurutma işlemi için asla saç kurutma makinesini kullanmayın.
Saç kurutma makinesi,’Soğuk üfleme’modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor.
Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabilir.

Telefon cihazınızı doğrudan güneş altında yada mikrodalga fırında kurutmaya asla denemeyin.

Alkol kullanacaksanız,uygulamayı dışarıda yapın ve kesinlikle hafif bile olsa ısı uygulamayın.Alkol kokusu geçmeden pilinizi takmayın.

Yukarıda da bahsedildiği gibi telefonunuza çok fazla ısı uygulamayın. Cep telefonunuzu eritmek ya da yakmak istemezsiniz.

Bütün bu adımlar izlense bile suyun içerisindeki mineraller telefonunuza zarar verebilir.Modern telefonlarda parçalar o kadar yakın yerleştirilmişlerdir ki en küçük etki bile telefonunuzun çalışmamasına sebep olabilir.

GİZLİ İŞARET:Üretici firmalar,Cihazın hem dışına hem de içine garanti etiketleri yerleştirmeye başladılar.Su ile temas ettikleri zaman renk değiştiren etiketler sayesinde yetkili servis,Telefonun içini açmadan dahi suya düşürüldüğünü anlayabiliyor.Birçok telefonun içinde de gizli işaretler bulunuyor.Haberiniz olsun..
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: