Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni Sony PMW-EX1R Kamera Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yeni Sony PMW-EX1R Kamera Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sony PMW-EX1R Kamera

Yeni Kayıt ortamı seçeneklerine sahip üst modeli olan,tamamen Exmor CMOS algılayıcılara sahip ilk bellek tabanlı omuz kamerasını inceledik, inçlik 2 / 3 yeni.
EX1 birçok açıdan bir ilkti.Küçük boyutlu ilk tam 1920x1080 üç çipli kameraydı ve Sony'nin Atsugi tasarım ekibinden çıkan ilk küçük boyutlu kameraydı.Atsugi tasarımcıları ve mühendisleri çok daha pahalı,büyük boy omuz ve Stüdyo Kameraları üretmeye daha fazla alışkındı.Ilk girişim olarak EX1 çok iyiydi,ama şimdi bu yeni modelin çıkışıyla en iyi olan daha da iyi hale geldi.

EX1'in en iyi özellikleri değişmedi, görüntü kalitesi ve objektif aynı,aslında ilk bakışta daha geniş el Kayışı ve lensin etrafındaki turuncu halkadan başka pek değişiklik görünmüyor,fakat daha yakından bakınca zor fark edilen bazı Değişiklikler görünüyor.EX1 gelişti,biraz olgunlaştı ve ikinci doğum gününde bazı hoş hediyeler aldı.

En belirgin Dış Değişiklik,A/V bağlantılarının kameranın altından yanına taşınması.Sadece taşınmakla kalmayıp değiştiler de.Eski S-Video bağlantının yerini bir HDMI Konnektör aldı.Kamera, harici kayıt aygıtlarına ve profesyonel monitörlere sinyal aktarmak için yine HD-SDI çıkışa sahip,fakat HDMI eklenmesi çok mantıklı,sonuçta bu bir HD kamera ve HDMI güzel görüntülerden tam keyif almak için büyük bir HD TV'ye bağlantıyı kolaylaştırıyor.
Yeni Sony PMW-EX1R Kamera Hakkında

EX1'de kullanımını zor bulduğum güç anahtarı değiştirilmiş.Diğer anahtarların gizli kalan kısımları turuncu olarak renklendirilmiş ve daha kolay görünüyor.Kamera artık daha hızlı açılıyor ve arkadan Montajlı vizöre hemen görüntü geliyor.
EX1'deki Zayıf arka vizor,mükemmel açılır,bu ekranı kullanmaya zorluyor LCD ekran da kamerayı TUTUŞ ve kullanımı kısıtlıyordu.Yeni yüksek çözünürlüklü vizörle kamerayı çekim için göz hizamda tutabiliyorum. Kamerayı yüzünüzün karþýsýnda tutmak daha sabit tutmayı kolaylaştırıyor,söyleşilerde kamerayı göz yüksekliğinde tutmak, çene yüksekliğinde çekim yapmaktan daha rahat.Yeni vizörde,popüler Z7 ve Z5 HDV kameralarda bulunan yüksek kaliteli LCOS ekranın aynısından var.

Yeni modelde el Kayışı daha geniş ve tutma yerinin şekli değiştirilmiş,uzun süre kullanımda daha az yorgunlukyaratıyor.Tutma yerine konan anlık otomatik iris butonu ile pozlama kolayca ayarlanabiliyor.Kameranın sol tarafına baktığımda Önbellek Tutanak için bir ışık, üst kısmında ise S&Q hareket için bir buton gördüm.Bu sayede kamerayı doğru yönde tutup olayın gerçekleşmesini bekliyor,başlar Başlamaz da kayıt butonuna basıyorsunuz.Kayda başlamadan önceki saniyeler önbellekte saklanıyor ve SxS kartlara aktarılıyor.

PMW-EX1R: anahtarlardakİ Değişiklikler
Kameranın ön tarafında, lensin altındaki anahtarlar dokunarak bulmayı kolaylaştırmak için girintili ve çıkıntılı hale getirilmiş.Kamera gövdesinin üstündeki eski Diyafram kontrollerinin yerine,kullanımı daha kolay butonlar konmuş.Sony'nin EX kullanıcılarının söylediklerini dikkate aldığı açık;kameranın arka paneli biraz yükseltilerek kullanımı çok daha kolaylaştırılmış.

Artık arkada bulunan menü butonuna bastıktan sonra Jog kadranını kullanarak menülerde dolaştım ve yeni seçenekler gördüm: ve Görüntü Inversion Trans,P.Önbellek Rec,bir tıkırtı S Q zoom.
Tutma yerindeki küçük butonlu anahtarın kullanımını kolaylaştırıyor Trans kontrolü Zoom.P.Cache Rec seçeneği,2 13 saniyeye kadar önbellek kayıt saniyeden süresi seçenekleri sunuyor.Bir tıklayın S &Q özelliği sayesinde yavaş ve hızlı (S&S) çekim için bir önayar oluşturulup daha sonra tek buton basışıyla açılabiliyor.

PMW-EX1R: Resim Inversion
Ters görüntü özelliği ile kayıtlı görüntüyü döndürebilir ve çevirebilirsiniz.Birçok EX kullanıcısı 35mm objektif Adaptörleri kullanarak sinema Görünümlü sig alan derinliği elde etmeyi seviyor.Adaptörler bu görüntüyü bir 35mm kamera lensinden titreyen veya dönen bir Buzlu cam ekran üzerine yansıtarak çalışıyor.Bu ekran EX ile çekiliyor.Bu adaptörlerin sorunlarından biri, karmaşık bir prizma veya Aynalı döndürme aygıtı kullanılmazsa ekrana yansıtılan görüntünün alt-üst ve ön-arka olarak ters dönmesi.EX1R'nin Inversion işlevi optik döndürme aygıtlarının kullanımına olan ihtiyacı ortadan kaldırdığı için daha iyi kalitede,daha küçük ve hafif adaptörlere imkan veriyor.

Menünün "ötekiler" Sayfası incelememin en büyük sürpriziydi.Kameranın kayıt Modları buradan ayarlanıyor. Yeni EX1R standart ve yüksek Tanımlı çekim yapabildiği için,halen SD çekim yapan ama yakında HD'ye geçmeyi düşünenler için mükemmel bir seçenek.SD kamera moduna ayarlandığında SxS kartlara 25Mbps hızda DVCAM AVI dosyaları kaydediyor.16:9 anamorfik(sıkıştırmalı)veya normal 4:3(kenarlardan kesmeli) gösterimi, binişmeli veya Aşamalı taramalıyı seçebiliyorsunuz.Farklı kıtalardaki müşteriler için kamera PAL ve NTSC olarak da ayarlanabiliyor.

HD kamera tekrar moda getirildiğinde 1440x1080 35Mbps kayıt,tam XDCAM HD uyumlu.Bu sayede EX çekimleri Sony Profesyonel Disc'lere(XDCAM Diskler)kopyalanıp çevrimi gerekmeden bir XDCAM HD cihazda oynatılabiliyor kod.Menüdeki"Sürüm Up"seçeneği ile kullanıcılar kameranın aygıt yazılımını güncelleyebilecek.Yeni aygıt yazılımları çıktıkça Sony web sitesinden indirilip güncellenebilecek.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: