Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Yeni Sony PMW-350 Kamera Hakkında bilinmesi Gerekenler

Yeni PMW-350

PMW-350'de yayın Kameraları için endüstri standardı olan 2/3 inç Algılayıcılar ve standart bir B4 objektif yuvası var.Görüntü Algılayıcılar,tam 1920x1080 Exmor CMOS elemanlar.
Bir temiz ve üç ND FİLTRELİ,4 konumlu döner filtre tekerleği var.Renk telafisi,4 önayarlı beyaz denge ayarı üzerinde dolaşmanıza imkan veren bir buton ile elektronik olarak yapılıyor.Bunun optik renk düzeltmeye göre avantajları var,örneğin renk sıcaklığını değiştirdikçe hassasiyette değişiklik olmaması. Kameranın arkasına doğru gittikçe tüm profesyonel kameralarda bulunan ses ve zaman kodu Kontrolleri görülüyor.
EX1 ve EX3'den farklı olarak 4 ses kanalı var.Kanal 1 2 iki büyük ses seviye Denetim düğmesi, kanal 3 4 içinse daha ve için ve 2 düğme var küçük.Kameranın arkasındaki iki XLR konektör ve önündeki stereo 5 uçlu XLR, bu ses kanalları için giriş seçenekleri oluşturuyor.Ayrıca bir radyo Mikrofon Alıcısı için yuva da var.Ses kontrollerinin üzerindeki geniş ve net LCD ekran,kart durumunu gösteriyor seviyelerini,Zaman Kodunu, Pil ve SxS ses.Kameranın arkasında,V-Lock pil yuvası var.Güç tüketimi sadece 15 Watt.

PMW-350'deki yüksek çözünürlüklü LCD ekran EX1 ve EX3'tekiyle aynı,ama bu kez daha geleneksel bir vizor tasarımında.Göz merceği ve ayna DÜZENEĞİ çıkarılabildiği için daha geniş izleme seçenekleri sunuyor.
Kamerayla beraber Fujinon 16x8 otomatik odaklı objektif veriliyor.EX1 ve EX3'de de olan kayar odak halkası,otomatik odaklama için ileriye, elle odaklama için geriye hareket ettiriliyor.
PMW-350: objektif ve Odak
Kamerada fan olmaması,tamamen sessiz çalışma sağlıyor.Böylesine hafif bir kamera ve bütün gün süren bir gösteriyi çekmek için tek bir pil taşımanın yetmesi,çalışırken büyük rahatlık sağlıyor.90Wh pil,verilen lensin ağırlığını çok iyi dengeliyor.Daha ağır bir objektif kullanırsanız,kameranın mükemmel dengesini korumak için daha büyük bir pil kullanabilirsiniz.
Deneme sırasında elle odaklama modunda objektif diğer yayın lensleri gibiydi,ani değil yumuşak,yavaş kolay oldu zum.Otomatik odaklama modunda hızla giden uçağı takip ederken zaman zaman titreme yapsa da iyi çalıştı.Lensin 16x8 aralığı oldukça esnek zoom. Ileride elektronik büyütme işlevini mümkün kılacak aygıt yazılımı güncellemeleri satın alınabilecek.Bu,bir lensteki optik büyütücüye Benzer şekilde,görüntüyü iki katı büyütecek.
Kaydedilen görüntülerin 4:2:2 değil 4:2:0 olduğunu anlamak güç.4:2:2 isterseniz sıkıştırmasız HD-SDI çıkışı bir Nano-Flash veya diğer harici Kaydediciler kullanarak kaydetmek elbette mümkün.
Yeni kartlar ve bellek seçenekleri

XDCAM EX hakkında en büyük şikayet,SxS kartların fiyatları oldu.Piyasaya çıktıklarından bu yana çok düşmüş olsalar da, hala pahalı ürünler.SxS kartlar pahalı çünkü dayanıklı, son derece güvenilir ve çok hızlı olacak şekilde üretiliyorlar.Sony fiyatları aşağı çekmeyi deniyor,fakat SxS kartlarda kullanılan teknoloji,üretilmelerini zor ve pahalı kılıyor.Fiyatları gerçekten düşürmenin yolu, yeni fikirler bulmaktı,ve SxS-1 kart geldi.Bu yeni SxS kartlar,MLC denen yeni bir bellek teknolojisi kullanıyor.Orijinal SxS PRO kartlar kadar hızlı ve güvenilirler,ancak MLC belleğin kullanım ömrü sınırlı.Tipik 5 yıl ömürlü SxS kartların Yarı Fiyatına Satılan bu yeni SxS-1 MLC kartlar,kısıtlı bütçeye sahip olanlar için iyi bir seçenek olacak ve normal olarak.
Bir süre önce amatör SD bellek kartlarının Piyasada Satılan adaptörlerle EX kameralarda kullanılmalarının mümkün olduğu fark edildi.Böyle yapılabilir,olmaz ve birçok kısıtlama söz konusu her zaman güvenilir fakat. Sony de kendi adaptörüyle amatör bellek kartlarının kullanımını desteklemeye karar verdi.Bu yeni MEAD-MS01 adaptörü,EX kameralarda Sony Memory Stick kullanımını mümkün hale getiriyor.EX1 veya EX3 kameranız varsa bu adaptörü kullanmadan önce bir aygıt yazılımı güncellemesine ihtiyacınız var,ve 4GB veya üzeri,yüksek performanslı HX Serisi Bellek Stick'leri kullanmanız öneriliyor.Sadece standart kare hızlarında çekim yapabileceğinizi bilmelisiniz,hızlı veya yavaş değil.Ayrıca amatör Tüketici kayıt ortamı kullandığınız için dosyalarınızın bozulması daha kolay.Takım çantanızda yedek olarak bunlardan bulundurmakta yarar var.

Sonuç olarak Sony'nin EX kamera serisini geliştirmeye kararlı olduğu görülüyor.PMW-350 küçük yapım firmaları için SD'den HD'ye geçişi kolaylaştıracak,etkileyici bir kamera.Son derece hızlı dosya tabanlı iş akışı onu Haber ve günlük işlere uygun hale getiriyor,düşük fiyatı kurumsal görüntü yapımcıları için cazip.

Ayrıntılı bilgi için


www.sonybiz.net
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: