Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Tüm Telefonlara Tek Tip Şarj Aleti Geliyor

Mobil Dünya Kongresi’nde bu yıl alınan kararlardan biri cep telefonlarının şarj aleti karmaşasına son verecek
Aralarında Samsung,Motorola ve Nokia’nın da bulunduğu 17 telefon üreticisi,Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress)dahilinde yaptıkları açıklamayla 2012 yılına kadar üretilen tüm telefon modelleri için tek tip şarj aleti kullanımına başlayacaklarını açıkladı.

Bazı telefon üreticilerinin kendi modelleri arasında bile farklılık gösteren telefon şarj aletleri tüketicinin aklını en çok karıştıran konu.Özellikle nüfusu kalabalık ailelerin evlerinde telefon şarj aletlerinin karışıklık yarattığına dikkat çeken uzmanlar,geliştirilecek tek tip şarj aletinin tüm şirketlerin ortak araştırma geliştirme faaliyetleri sayesinde hem daha verimli elektrik kullanımına olanak tanıyacağı hem de farklı modellerde oluşan kargaşayı önleyeceğini ifade ediyor.
AB ülkelerinde farklı model ve markalardan güncel telefonların 30 farklı şarj aleti kullanılıyor.Bu cihazlar enerji verimliliği değerleri de modelden modele farklılık gösteriyor.Geliştirilecek tek tip şarj aleti sayesinde uzmanlar 51 bin tondan fazla elektronik çöplüğün engelleneceğini tahmin ediyor.
Piyasadaki şarj aletlerinin, telefondan çekilse bile prizde bırakılması halinde şarj esnasındaki gibi enerji tükettiğini hatırlatan uzmanlar,geliştirilecek yeni bir standart sayesinde bu durumun da önüne geçilebileceğini ifade ediyor.
2012 yılı itibariyle kullanılması düşünülen tek tip şarj aletinin miniUSB girişinden kullanılabileceği belirtiliyor. Bu sayede,günümüzde zaten bir standart haline gelmiş olan USB bağlantı noktası,aynı zamanda telefonların şarj edilmesi için bir giriş olarak kullanılacak.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: