Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Internet Explorer 8 Yeni sürümü ile bizi bekliyor

Hayatımızın her durumda vazgeçilmezlerinden birisi olan Internet Explorer yeni sürümü ile bizi bekliyor.Windows XP ile IE6,Windows Vista versiyonu ile IE7,Windows 7 sürümü ile IE8 tarihin en çok kullanılan tarayıcısı durumunda.Internet Explorer 8 ile yeni bir deneyim yaşayacaksınız.
Internet Explorer 8 çıkmadan önce tarihin en hızlı tarayıcısı olarak piyasaya sürüleceği söylentileri vardı.Beta sürümünden çıktıktan sonra bu gerçeği doğruladı fakat bu rekabet son bulmayacak.Ben ve diğer tasarımcı arkadaşlarımız Firefox’tan şaşmıyor.Ama biz Internet Explorer 8’ide boş geçmiyoruz kullanıyoruz.Çünkü blogumuza girenlerin çoğunluğu Internet Explorer kullanıyor.Fazla uzatmadan gelelim konumuza.

Internet Explorer 8 ile gelen bazı yenilikler;Firefox’tan alışık olduğumuz adres çubuğu artık Internet Explorer 8’de de mevcut.Siz yazarken önerileri sunuyor.Bu şekilde en doğru bağlantıya ulaşmış oluyorsunuz.Adres çubuğunun yanındaki arama çubuğu ise muhteşem özellikler sunarak WikiPedia’nın sitesindeki gibi siz yazarken önerileri sunuyor.Bu da bize zaman kazandırıyor.Yıllardır web tasarımcıların sorunlarından biriside yaptıkları tasarımların Internet Explorer serisinde bozuk görüntülenmeleri.Bu sorunların başında kayma,şeffaflık sorunları ve bilinmez hatalar başını çekiyor.Fakat Internet Explorer 8 ile bu sorunların büyük bir kısmı halledilmiş.Girdiğiniz siteleri gizleyebilirsiniz.Hemde silmeden.Internet Explorer 8 ile gelen bir başka özellik ise girdiğin siteleri InPrivate özelliği ile diğer kullanıcılar tarafından gizleyebilmeniz.Bu sayede yaptığınız işlemlerin başkaları tarafından görüntülenmesini engelliyorsunuz.
Yeni Smart Screen filtresi ile internet üzerinde yaptığınız işlemler daha güvenilir hale geliyor.Smart Screen sayesinde sizi kötü amaçlı web sitelerinden koruyor.Bu konuda gayet başarılı.
Web Slice özelliği ile ana sayfanıza gitmeden günlük hava durumu,borsa ve daha fazlasını başka sayfalarda gezinirken bile görüntüleyebilirsiniz. Anlık olarak bilgileri güncelleyen Web Slice Sık Kullanılarlar çubuğunun yerini almış durumda.Ayrıca Internet Explorer 8 ile oldukça hızlı bir tarayıcı kullanmış oluyoruz.
Sonuç olarak Internet Explorer tam bizi tahmin etmemiş olsada önceki sürümlerine göre oldukça iyi performans veren bir tarayıcı olmuş. Ev kullanıcıları için ideal bir tarayıcı durumuna dönüşmüş.Umarız istediklerimiz Internet Explorer 9 ile bize sunulur.
Internet Explorer 8 Vista versiyonunu indirmek için Buraya tıklayınız.
Internet Explorer 8 XP versiyonunu indirmek için Buraya tıklayınız
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: