Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Doğru Monitör Seçimi Full HD çok formatlı LCD monitör

LMD-2450W 24 inçlik Full HD çok formatlı LCD monitör

Sony PSE Ürün Müdürü Daniel Dubreuil ve Ingenious TV’den Yönetmen Alister Chapman, AV monitörlerle ilgili yanlış kanıları ele alıyor ve neden profesyonel kullanıcıların profesyonel video monitörlerine ihtiyaçları olduğunu anlatıyor:Courier New"Courier, monospace;

Monitör o kadar önemli değil mi?
Görüntüleri abartmadan ve bozmadan verebilen bir monitöre ihtiyacınız var. Başka türlü görüntülerinizin gerçekten nasıl göründüklerini nasıl söyleyebilirsiniz? İyi bir monitör olmadan hassas ve tam derecelendirme ve renk düzeltme yapamazsınız. Daha sonra iletim veya çoğaltma sırasında baş gösterecek bazı sorunları kaçırabilirsiniz. Gerçekten nasıl göründüğünü bilmeden projenizin cam üzerinde pahalı bir şahesere dönüşmesinin masrafını karşılayabilir misiniz?
Çok yüksek kalite seviyelerini korumamıza gerek yok mu?

Tüketiciler dijital televizyon,Blu-ray ve HD yayın sayesinde evde yüksek kaliteli görüntülere eriştikçe kalite beklentileri de artıyor.Şirket veya HD yayın programları hazırlarken izleyiciler hatasız ve yüksek kaliteli görüntüler görmek isteyecektir.Malzemenizin gerektiği kadar iyi olmasını garantilemenin tek yolu, modern kameraların çekebildiği zengin güzellikteki görüntüleri doğru göstermek için tasarlanmış bir monitör kullanmaktır.
Müşteri:“IT monitörle çalışmak kolay mı?”
Profesyonel bir video monitörüyle çalışmak çok daha kolaydır.Kontrast, parlaklık,renk-ses şiddeti,giriş seçenekleri,yapım özellikleri ve beyaz dengenin ayarlanmasına doğrudan erişim sağlar.IT monitörlerde ayrılmış işlev tuşları olmadığı için kullanıcı sistemin menü yapısından bir işleve erişirken değerli zamanını kaybeder.IT monitörümle çevirici kullanabilir miyim?
IT monitörle çeviriciler kullanılabilir,ve bunlarla standart video komponent veya SDI bağlantılardan IT DVI standardına geçilebilir.Kalite ve maliyetleri değişir,fakat sürece,istenmeyen unsurları artırabilecek ve görüntüyü bozabilecek yeni bir bağlantı ekler.Bu çeviriciler tipik olarak 10 bitlik HD-SDI giriş sinyalini 8 bitlik DVI girişe çevirirler,bu da görüntünün doğruluğunu ve hassasiyetini azaltır.

Bazı çeviriciler en iyi sonuçlar için karmaşık kurulum işlemleri gerektirir.Diğerleri harici güç kaynağı ister.Bu aygıtların sinyalinize neler yaptığını biliyor musunuz?Kare boyutunu veya kare hızını değiştirirseniz ne olur?Çeviriciye 24p veya 50i görüntü verdiğinizde ne olur?Çoğu IT ekranın gerektirdiği gibi saniyede 60 kareye çevrilir mi?
Gerçek bir A/V monitör,görüntü uzmanlarının ihtiyaç duyduğu tüm çok yönlü ve bütünleşik girişlere sahiptir.
IT monitörümün sorun yaratmayacağına güvenebilir miyim?
AV monitörler tam olarak amaca göre üretilir ve en yoğun yapım ortamlarında bile mükemmel güvenilirlik sağlar.Tamamen rahat çalışma için birçoğu,uzmanların gereksinim duyduğu yüksek seviyede servis ve desteği de içerirler.

Örneğin Sony LMD monitörler,yardım masası desteğinin yanı sıra iki yıl garantilidir.Düşük bir olasılıkla bir LMD monitörün arızalanması durumunda Sony İngiltere,Norveç ve İsviçre’de cihazı yerinden alıyor,onarıyor ve yedi işi günü içerisinde teslim ediyor.Onarım daha uzun süreceğe benziyorsa Sony kalan süre için ödünç bir monitör veriyor.
LMD monitörlerin IT ekranlara göre avantajları:
1.Doğru ve hassas renk kopyalama
- Sony ChromaTRU teknolojisiyle daha yüksekrenk hassasiyeti ve CRT benzeri gamma eğrisi
- Dahili 10 bitlik sinyal işlemeyle daha yüksek sinyal doğruluğu
- Sınırlı renk ve parlaklık doygunluk kaymasıyla yüksek izleme açısı
- Tüm parlaklık adımları için doğru beyaz denge
2. Hassas görüntü üretimi
- Daha geniş dinamik aralıkla parlak alanlarda daha iyi resim ayrıntısı
- Düşük ışıkta siyah ayrıntıların daha iyi üretilmesi
- Resimdeki ayrıntıları asıl kaynağa benzeten yumuşak parlaklık geçişi
- Hassas netlikte hareketli görüntüler
3. Monitörler arasında eşit ve tutarlı görüntü kalitesi
4. Canlı yapım için önemli işlevlere doğrudan erişim
5. Güvenli bir yatırım için çok yönlü ve bütünleşik AV girişleri
6. Standart olarak Sony Silver Support desteği.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment: