Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

Apple masaüstü bilgisayarlarını yeniledi

Firmanın güncellediği ürünler arasında uzun zamandır yenilenmesi beklenen Mac Mini, daha ucuz iMac ve Mac Pro bulunuyor.
CUPERTINO - Apple, masaüstü bilgisayarlarının tamamını güncelledi. Uzun bir süredir yenilenmesi beklenen ucuz, klavyesiz ve ekransız olarak satılan Mac Mini modeli; ev kullanıcılarına yönelik hepsi bir arada bilgisayarı iMac ve profesyonellere yönelik üst modeli Mac Pro'yu güncelledi.


Firma ekonomik krize rağmen, performans ve tasarım olarak geliştirilmiş yeni modellerinin fiyatlarında indirime gitti.



Apple'da Steve Jobs'un izne ayrılması nedeniyle boşakan koltuğa geçen Tim Cook, güncellenen 24 inç ekrana sahip iMac modelinin bir öncekine nazaran iki kat daha fazla RAM ve iki kat daha fazla depolama alanına sahip olmasına rağmen 1499 dolar fiyatla satılacağını ifade etti. 20 inçlik model ise 1199 dolar fiyatla satışa sunulacak.

Intel'in üst düzey "Nehalem" Xeon işlemcisine sahip yeni Mac Pro 2499 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yeni Mac Pro'lar seleflerinden 300 dolar daha ucuz fiyatlandırıldı.
Apple'ın üst düzey modelleri geliştirilmiş sistem mimarisi, daha hızlı ve yeni işlemciler ve şimdiye kadarki en iyi ekran kartı performansını sunuyor.

Firmanın en ucuz bilgisayarı olarak gösterilen Mac Mini ise 599 dolarlık fiyatıyla daha güçlü görüntü hızlandırıcısı ve işlemciyle donatıldı. Yeni ürün, yapılan güncellemeyle birden fazla ekranı çalıştırma yeteneğine de sahip oldu. Firmanın "Dünya'nın enerjiyi en verimli harcayan masaüstü bilgisayarı" olarak tanımladığı ürün, bekleme durumundayken 13 watt'tan daha az enerji harcıyor. Bu değer tipik bir masaüstü bilgisayarın harcadığı enerjinin onda birine denk geliyor.


Yeni ürünlerle birlikte standart aksesuarlarda da değişikliğe giden Apple'ın ürünlerle birlikte verdiği standart klavyelerde nümerik tuş takımı bulunmuyor. Kullanıcılar nümerik tuş takımı istedikleri takdirde bunu belirtmek zorunda.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: