Blog Arşivi

Toplam Sayfa Görüntüleme

Navigation

2009'un En iyi Telefon Adayları

Her sene GSMA tarafından Mobile World Congress etkinliği çerçevesinde seçilen yılın en iyileri ödülleri için adaylar belirlendi.
Barcelona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress dahilinde her sene mobil dünyanın en iyileri ödüllendiriliyor.Geçen sene "Yılın cihazı" ödülü Sony Ericsson W910'a verilmişti. İngiliz 3 operatörünün "3 Skypephone" cihazı da "Şiddetle tavsiye edilen" ödülüne layık görülmüştü.Bu sene de Barcelona'da 16-19 Şubat arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte ödül verilmek üzere adaylar belirlendi.
Ödül töreninde verilen onlarca ödül arasında en önemlilerinden biri olan "Best Mobile Handset or Device"(en iyi cep telefonu veya cihazı), kısaca yılın telefonu ödülü yıl içerisinde en az bir pazarda satışa sunulan ürünlerin katıldığı adaylardan birine veriliyor. Jüri ödül alacak en iyi mobil iletişim cihazını belirlerken zengin işlevsellik, yenilikçi tasarım ve kullanıcı dostu özellikler gibi başlıklar altında değerlendirme yapıyor. Kısaca en iyi tasarım ve ergonomiyle en yeni, kullanışlı teknolojiyi bir arada sunan cihazı belirlemeye çalışıyorlar. Jürinin cihazlarda özellikle dikkat edeceği kriterler şöyle:

- İşlev ve tasarım açısından yenilikçiliği
- Ürün performansı
- Kullanım kolaylığı
- Geniş uygulama ve özellik yelpazesi
- Özgün özellikler
- Fiyat / performans dengesi

Kuşkusuz kullanıcı yorumları, cihazın pazara sunum adetleri ve satış rakamları da seçimde etkili olan kriterler arasında.

2009 Global Mobile Awards ödüllerinin "Yılın en iyi cihazı" adayları ise şöyle:


Nokia E71İş hayatındaki kullanıcılara yönelik olarak geliştirilen E serisinin en son üyesi E71, kusursuz inceliği ve gelişmiş iletişim yetenekleriyle e-posta hesabını mobil cihazı üzerinden yönetmek ve daima iletişimde kalmak isteyenler için ideal bir ürün.

T-Mobile G1Google'ın Android işletim sistemi ile çalışan ilk mobil iletişim cihazı olan G1, T-Mobile operatörü için HTC tarafından üretildi. Dokunmatik ekranı ve tam klavyesiyle her ülkede merakla beklenen başarılı bir cihaz.

INQ1 Yine T-Mobile tarafından satışa sunulan bir başka başarılı mobil iletişim cihazı olan INQ1, "sosyal telefon" sloganına tam olarak uyan bir cihaz. Facebook, MySpace, Live messenger, Skype gibi popüler internet servislerine hazır halde geliyor.
BlackBerry StormHenüz Türk kullanıcılar olarak göremediğimiz cihazlardan olan Strom, BlackBerry'nin kendini aştığı modellerden biri. Tam klavyeli modelleriyle hafızalarda kazınan firma, komple dokunmatik ekranlı ve klavyesiz bu modeliyle oldukça ses getireceğe benziyor.


LG KS360Ülkemizde satışa sunulmayan bir diğer model LG KS360 da ödül adayları arasında yer alıyor. Sürgülü kapağı altında tam Q klavye barındıran cihaz internet üzerinden metinsel iletişimin arttığı bu günlerde eğlenceli ve kullanışlı bir alternatif yaratıyor.
Paylaş

kuvvetmiraj

Hiçbir Kuruluşa Bağlı Değildir.Sunduğu Haberler Tamamen Web Sitelerden Harmanlanarak veya Bilgi Birikimimizi Sizlere Sunuyoruz...

Post A Comment:

0 comments: